Arena Norden

Här förs den nordiska klimatdebatten fram till COP15 i Köpenhamn

0-4006
dagar kvar

Inför FN:s klimatmöte i Köpenhamn den 7-18 december 2009 genomför Föreningen Norden, Studieförbundet Vuxenskolan och Global Utmaning en kampanj för att öka kunskapen om dels klimatförändringarna i Norden, dels om Nordens möjlighet att vara en aktiv aktör för ett nytt globalt avtal. Med utgångspunkt i Norden som en region i Europa vill vi ge ett nordiskt perspektiv på en global fråga med lokala konsekvenser.

2009-12-28 | 21:28

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har misslyckats med att leva upp till det ansvar för klimatförhandlingarna, som Danmark har i FN, menar de danska Socialdemokraterna. Även om FN:s...

Läs hela artikeln

Om Arena Norden

Denna hemsida etablerades inför FN:s klimatmöte i Köpenhamn den 7 – 18 december 2009.

 

Klimatmötet blev inte den succé som vi hade hoppats på och hemsidan kommer därför att finnas kvar under våren 2010. Tillsvidare kommer den dock att i första hand fungera som en kunskapsbank. Tidigare upplägg med nyhetsbrev, veckans kommentar och bloggar etc upphör den 31 december 2009.

 

En uppdatering och omstrukturering av hemsidan kommer att göras inom kort. Ett stort tack till alla våra besökare under 2009 och välkomna tillbaka på det nya året.


Nordiska klimatmål under lupp

Föreningen Norden har låtit göra en sammanställning som jämför de klimatpolitiska målen i de nordiska länderna. Finns det egentligen några enhetliga linjer i den nordiska klimatpolitiken?

Läs mer

makt och vanmakt

Vill du veta vad som står på spel i Köpenhamn nästa år? Läs då vår rapport!

Makt och vanmakt