Arena Norden

Här förs den nordiska klimatdebatten fram till COP15 i Köpenhamn

0-4212
dagar kvar

Løkke Rasmussen har misslyckats leva upp till sitt ansvar

2009-12-28 | 21:28

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har misslyckats med att leva upp till det ansvar för klimatförhandlingarna, som Danmark har i FN, menar de danska Socialdemokraterna.

Även om FN:s klimatoppmöte i Köpenhamn är över så fortsätter Danmark att ha ansvaret för klimatförhandlingarna i FN:s regi framtill november 2010.

Men regeringen tar nu lätt på denna uppgift, menar den socialdemokratiska miljö- och klimattalespersonen Mette Gjerskov, skriver Belingske Tidende. Hon ställer sig frågande till att den danske klimatchefsförhandlaren Steffen Schmidt nyss utnämts till ambassadör i Geneve.

- Jeg saknar en plan och ett ansvar. Det här skickar signaler om att man inte har någon som helst plan för ett övergripande ansvar för COP15, säger Gjerskov till tidningen.

Om Arena Norden

Denna hemsida etablerades inför FN:s klimatmöte i Köpenhamn den 7 – 18 december 2009.

 

Klimatmötet blev inte den succé som vi hade hoppats på och hemsidan kommer därför att finnas kvar under våren 2010. Tillsvidare kommer den dock att i första hand fungera som en kunskapsbank. Tidigare upplägg med nyhetsbrev, veckans kommentar och bloggar etc upphör den 31 december 2009.

 

En uppdatering och omstrukturering av hemsidan kommer att göras inom kort. Ett stort tack till alla våra besökare under 2009 och välkomna tillbaka på det nya året.


Prenumerera på artiklar