Arena Norden

Här förs den nordiska klimatdebatten fram till COP15 i Köpenhamn

0-4107
dagar kvar

Merkel satsar allt på ett bra avtal i Köpenhamn

2009-12-15 | 09:20

Tysklands förbundskansler kommer att hjälpa till - så långt det är möjligt - med att  försöka få ett klimatavtal i hamn i slutet av denna vecka. Det berättade Angela Merkel igår eftermiddag, skriver Berlingske Tidende.

- Tyskland satsar allt på att klimattoppmötet ska bli en framgång, förklarade Angela Merkel inför att hon på torsdag reser till Köpenhamn.

Den tyska förbundskanslern har den senaste veckan varit i telefonkontakt med bland annat den amerikanske presidenten samt ledare från Indien, Kina och ö-stater i Stilla Havet för att ge en hjälpande hand till det danska värdskapet och det svenska EU-ordförandeskapet, skriver Berlingske.

Merkels förhoppning är att världens länder vid sitt möte i Köpenhamn ska kunna enas om ett bindande avtal om att begränsa jordens temperaturökningar till två grader fram till 2050.

Om Arena Norden

Denna hemsida etablerades inför FN:s klimatmöte i Köpenhamn den 7 – 18 december 2009.

 

Klimatmötet blev inte den succé som vi hade hoppats på och hemsidan kommer därför att finnas kvar under våren 2010. Tillsvidare kommer den dock att i första hand fungera som en kunskapsbank. Tidigare upplägg med nyhetsbrev, veckans kommentar och bloggar etc upphör den 31 december 2009.

 

En uppdatering och omstrukturering av hemsidan kommer att göras inom kort. Ett stort tack till alla våra besökare under 2009 och välkomna tillbaka på det nya året.


Prenumerera på artiklar