Arena Norden

Här förs den nordiska klimatdebatten fram till COP15 i Köpenhamn

0-4061
dagar kvar

Köpenhamn, Stockholm och Oslo renast i Europa

2009-12-8 | 14:02

Enligt en ny rapport som tidningen Economist presenterade i Köpenhamn hamnar de skandinaviska huvudstäderna i topp när det gäller miljönfrågor. Först kommer Köpenhamn följt av Stockholm, Oslo, Wien och Amsterdam, skriver Berlingske Tidende.

Det är en stor analys av 30 stora städer i lika många europeiska länder som idag presenterades på klimatkonferensen i Köpenhamn av tidningen Econpmist tillsammans med elektronikjätten Siemens.

Experter från Economist har analyserat koldioxidutsläpp, energi, byggnader, transporter, vatten, luftkvalitet, avfall och användandet av mark i städerna, saker som alla spelar en central roll i kampen för ett bättre globalt klimat, eftersom det är städerna största delen av jordens befolkning bor, skriver Berlingske Tidenden.

Om Arena Norden

Denna hemsida etablerades inför FN:s klimatmöte i Köpenhamn den 7 – 18 december 2009.

 

Klimatmötet blev inte den succé som vi hade hoppats på och hemsidan kommer därför att finnas kvar under våren 2010. Tillsvidare kommer den dock att i första hand fungera som en kunskapsbank. Tidigare upplägg med nyhetsbrev, veckans kommentar och bloggar etc upphör den 31 december 2009.

 

En uppdatering och omstrukturering av hemsidan kommer att göras inom kort. Ett stort tack till alla våra besökare under 2009 och välkomna tillbaka på det nya året.


Prenumerera på artiklar