Volvo sponsrar Köpenhamnsmötet

2009-12-4 | 07:20

Volvo Personvagnar är en av de sponsorer som ställer upp med limousiner och andra bilar vid klimatkonferensen i Köpenhamn den 7-18 december 2009.

Totalt kommer statschefer och andra besökare att få tillgång till 60 Volvo S80 och Volvo V70, varav 40 är Flexifuel-modeller som drivs med etanol och de 20 återstående är dieseldrivna DRIVe-modeller med koldioxidutsläpp på bara 129 g/km.

- Vi stöder klimatmötets strävan att systematiskt minska de globala utsläppen av koldioxid. ‘DRIVe Towards Zero’ är vår vision för att utveckla bilar som är helt fria från farliga avgasutsläpp och miljöpåverkande koldioxid. Vårt mål för 2020 är att de genomsnittliga utsläppen från våra modeller ska ner till 90-100 g koldioxid per kilometer, säger Stephen Odell, VD och CEO för Volvo Personvagnar.