Norrmän okunniga om Köpenhamnsmötet

2009-11-24 | 01:55

Sex av tio norrmän säger att de är intresserade av klimatdebatten. Men hälften känner inte till att det kommer att äga rum ett stort toppmöte om klimatet i Köpenhamn om bara några veckor. Det skriver den norska tidningen Aftenposten.

Enligt tidningen har en stor enkät gjorts bland norrmän över 15 år, där man bland annat frågade om klimatkunskaper och intresse för miljöfrågor.

Enligt svaren ökar intresset för klimatfrågor med åldern, och storstadsbor bryr sig mer om klimatet än folk på landsbygden i nord-Norge.

Bland annat framgår att 63 procent av de tillfrågade anser att klimatförändringarna i stor eller mycket stor grad är skapat av människan. Men hela 50 procent av de tillfrågade kvinnorna och 34 procent av männen vet inte vad förkortningen CO2 står för.

Läs mer om undersökningen här.